Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavosatră pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Rețete cu brânză de capră
Salată cu brânză de capră
Salata verde taiată, roșiile cherry, boabele de porumb dulce, morcovul ras și cuburile de brânză se amestecă într-un bol. Se adaugă după gust crutoane de pâine prăjită, condimente și sos preparat din maioneză, smântână, zeamă de lămâie și puțin muștar.
Aperitiv rapid
Brânza de capră se taie rondele, apoi se presară cu puțin piper negru și oregano. Se stropește cu ulei de măsline și se ornează cu măsline verzi. Se servește cu pâine neagră.
Aperitiv cald
Pe o rondea de baghetă prăjită sau „baked roll” se așează o felie subțire de măr, apoi una de brânză și o jumătate de nucă deasupra. Se fixează cu o scobitoare și se dă la cuptor sau microunde până ce brânza începe să se topească pe margini. Se servește pe frunze de salată verde.
Aperitiv cu somon
Pe o jumătate de felie de pâine prăjită stropită cu ulei de măsline, se așează o felie de somon afumat și un cub de brânză de capră. Se dau la cuptor până când brânza începe să se topească. Aperitivul astfel pregătit se servește fierbinte, alături de vin alb sau roze sec.
Spaghete cu brânză de capră
Într-un vas de sticlă termorezistentă sau inox se toarnă un strat subțire de ulei de măsline. În el se așează întregi bucățile de brânză de capră. Se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptor la foc mic timp de 15 – 20 de minute. În fiecare farfurie cu spaghete fierbinți se pune o lingură de smântână și câte o brânză de capră coaptă. Se poate garnisi cu sos de roșii și inelele din ardei și praz.
Rulouri cu bacon și ananas
Brânza de capră se taie rondele. Pe fiecare bucată se așează câte o boabă de strugure sau o felie de măr, banană, kiwi, pepene galben, ananas sau citrice. Fructele se fixează pe brânză cu ajutorul unei scobitori ornamentale. Se servește pe un platou de sticlă stropit cu coniac sau digestiv amar. Se poate orna cu physalis, lăstari de mentă sau fructe de pădure: mure, afine, zmeură.
Desert cu fructe și brânză de capră
Brânza de capră se taie rondele. Pe fiecare bucată se așează câte o boabă de strugure sau o felie de măr, banană, kiwi, pepene galben, ananas sau citrice. Fructele se fixează pe brânză cu ajutorul unei scobitori ornamentale. Se servește pe un platou de sticlă stropit cu coniac sau digestiv amar. Se poate orna cu physalis, lăstari de mentă sau fructe de pădure: mure, afine, zmeură.
Desert cu brânză de capră și miere
Pe o rondea de baghetă prajită se așează o bucată de brânză de capră. Se acoperă cu puțină miere de albine, se dă un minut la cuptor și se servește cald. Băutura potrivită este un digestiv tip amaretto. Mierea poate fi înlocuită cu gem de afine, caz în care se servește rece.